Even voorstellen, Els van Stratum is mijn naam. Geboren in 1966. De kunst "beoefen" ik al mijn hele leven. Op jonge leeftijd ging ik in de leer bij diverse kunstenaars, waardoor ik op de 'aldoende leert men' manier technieken en materialen leerde kennen. In de periode van drukke banen in het bedrijfsleven heb ik de kunst als hobby beschouwd. In 2003 startte ik mijn eigen atelier waarin ik les gaf aan kinderen en volwassenen en kunst in opdracht ging maken.

De inspiratie haal ik uit mijzelf. Hoe ik alles beleef, ervaar en voel. Ik laat mijn eigen gevoel en passie spreken. Je ziet het terug in ieder werkstuk, waardoor het voelt als een stukje van mijzelf. De materialen waarmee ik werk zijn divers: van klei, brons en andere metalen tot boetseren met kleuren op doek. Als autodidact ben ik trots op de geheel eigen stijl die ik door de jaren heen zelf heb ontwikkeld. Mijn ervaring is groot en ben nog steeds groeiende...

Het maken van portretten boeit mij enorm. Ik word regelmatig gevraagd om een dierbaar persoon of dier vast te leggen op het doek. Voor mij een uitdaging om 'de ziel' erin te vangen en ik geef toe, dat lukt aardig!

In mijn vrije werk gebruik ik steeds meer mijzelf om een emotie te vertalen naar het doek. Ik werk momenteel aan een nieuwe serie 'Zie Mij, See Me'.